top of page

zo 07 mei

|

Vledder

Concert Aristakes: ‘Mooie Liedjes & Meer!’

Mooie covers van Neil Diamond, Charles Aznavour, Elvis Presley, enz., aangevuld met eigen Engelse en Nederlandse composities en gedichten van deze pianovirtuoos met zijn zoetgevooisde stemgeluid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Concert Aristakes:  ‘Mooie Liedjes & Meer!’
Concert Aristakes:  ‘Mooie Liedjes & Meer!’

Tijd en locatie

07 mei 2023 15:30

Vledder, Lesturgeonplein 5, 8381 BX Vledder, Nederland

Gasten

Over het evenement

Ik ben Armeniër van geboorte, geboren in Athene en sinds mijn 3e jaar woonachtig in Nederland.

Begonnen als pianist/zanger in 1974/1975.

Diverse platen uitgebracht en vele evenementen muzikaal opgeluisterd in binnen- en buitenland.

In de jaren 80 had ik 2 TOP-40 hits: ‘Don’t wanna live without you’ (eigen compositie) en een duet met Ciska Peters: ‘Kom in m’n armen’.

Daarnaast veel singles opgenomen en uitgebracht, waaronder ‘Diamond Forever’ de eerste medley in Nederland met Niel Diamond hits aan elkaar geplakt en uitgebracht door Polydor.

In 2016 ben ik uitgeroepen tot ‘Beste Station Pianist van Nederland’ door de NS! De juryvoorzitter was Wibi Soerjadi.

Sinds een jaar of 5 begonnen met mijn eigen theaterconcerten, waarbij ik veel meer van en over mijzelf naar buiten kan brengen door middel van ‘Mooie Liedjes’ en gedichten.

Kortom: mijn levensverhaal maak ik openbaar door die concerten met een lach en een traan.

In de pers:

Pianist en zanger Aristakes brengt op zondagmiddag 7 mei zijn theatershow Mooie Liedjes & Meer! in De Tippe in Vledder. Tijdens de show vertelt hij met muziek en gedichten zijn levensverhaal. Hierbij wisselt hij muziek van onder andere Neil Diamond en Charles Aznavour af met eigen composities. De matineevoorstelling begint om 15.30 uur, kaarten zijn te koop via detippe.nl.

Zanger, pianist, componist en entertainer Aristakes Jessayan stond in de jaren 80 met enkele hits in de Top-40, onder andere met een duet met Ciska Peters. Hij trad talloze malen op in tv-programma’s als Op Volle Toeren, LosVast en Nederland Muziekland. Ook in het buitenland had Aristakes veel succes met zijn enthousiasme voor muziek, warme uitstraling, melodieuze stemgeluid en virtuoze pianospel.

De Nederlandse Neil Diamond

Het repertoire van de inmiddels 70-jarige Aristakes is allround en kent een grote diversiteit. Zijn specialisme en persoonlijk favoriet is de muziek van Neil Diamond. Verder speelt hij voornamelijk in de stijl van onder andere Elton John, Billy Joel, Charles Aznavour en Frank Sinatra.

Levensverhaal

Tijdens de matineevoorstelling in De Tippe in Vledder brengt Aristakes zijn levensverhaal in muziek, afgewisseld met gedichten. Een bijzonder verhaal: zeventig jaar geleden zag hij in Griekenland het levenslicht als zoon van Armeense vluchtelingen. Op zijn 3e kwamen ze naar Nederland waar hij nog steeds woont. ‘Het is een triest verhaal hoe mijn voorouders de genocide van de Turken in Armenië ontvluchtten en we uiteindelijk in Nederland terecht kwamen. Met de oorlog in Oekraïne en Sudan helaas nog steeds een actueel verhaal,’ vertelt Aristakes.

Boodschap

Met Armeense, Griekse, Engelstalige en Nederlandstalige muziek brengt in zijn theatershow hij een boodschap: Music connects people, weapons don’t. Een veel grootser project met dezelfde boodschap voor de hele wereld is al enkele jaren in ontwikkeling. ‘Ik ben bezig met het componeren van een rockopera. De Rockopera Rhapsody for Peace gaat niet alleen over de Armeense genocide, maar er komen ook andere oorlogen voorbij. Waar zijn we mee bezig, vraag ik me af: maak muziek!’ Artistakes hoopt zijn rockopera over twee jaar wereldwijd te kunnen uitbrengen.

Vooralsnog kunnen we luisteren naar zijn Mooie Liedjes & meer! Zondagmiddag 7 mei om 15.30 uur in De Tippe in Vledder.

Tickets

  • Toegangsbewijs "Mooie liedjes

    € 13,50

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page